چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت ,۱۴۰۳
خانهسلامتی و تندرستیاگر زیاد می‌نشینید باید بدانید که چند قدم باید راه بروید تا...

اگر زیاد می‌نشینید باید بدانید که چند قدم باید راه بروید تا جبران یکجانشینی را بکند

احتمالاً شنیده‌اید که بزرگسالان باید روزانه 10000 قدم را هدف قرار دهند. اما این رویکرد یکسان، تفاوت سبک زندگی و بدن انسان را در نظر نمی‌گیرد.

یک تیم بین‌المللی از محققان دریافته‌اند که حتی کم‌تحرک‌ترین افرادنیز می‌توانند با گنجاندن قدم‌های بیشتر در روز، از اثرات مضر نشستن جلوگیری کنند.

سبک زندگی بی تحرک به طور فزاینده ای رایج است و می‌دانیم که با احتمال بالاتر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی (CVD)، خطر بیشتر سرطان و دیابت و طول عمر کوتاه‌تر مرتبط است. و این خطرات برای افرادی که تعداد گام‌های بیشتری دارند و پیاده‌روی‌های سریع‌تر دارند، کمتر است.

اما تا به حال، مشخص نبود که آیا افراد بسیار کم تحرک ممکن است بتوانند این خطرات نگران کننده سلامتی را با اقدامات روزانه جبران کنند یا خیر.

هر چه افراد در مطالعه جدید گام‌های بیشتری برداشتند، صرف‌نظر از میزان کم‌تحرکی، خطر ابتلا به CVD و حتی مرگ زودهنگامشان کمتر می‌شد. بنابراین، آن دسته از ما که مشاغل پشت میزی دارند، به طور کامل محکوم به فنا نیستیم، اگرچه محققان تاکید می کنند که هنوز هم تلاش برای کاهش زمان بی تحرکی به طور کلی مهم است.

متیو احمدی، دانشمند بهداشت جمعیت از دانشگاه سیدنی در استرالیا و همکارانش داده‌های 72174 داوطلبی را که در بیوبانک بریتانیا مشارکت داشتند، تجزیه و تحلیل کردند، مجموعه داده‌هایی که به مدت ۳۰ سال داده‌های سلامتی افراد را گردآوری می‌کند.

در داده‌های بررسی شده به طور متوسط 6.9 سال داده های سلامت عمومی برای هر شرکت کننده در مطالعه وجود داشت. شرکت‌کنندگان به مدت هفت روز از شتاب‌سنج حسگرها پوشیده شده روی مچ دست استفاده می‌کردند تا سطح فعالیت بدنی‌شان را تخمین بزنند، مانند تعداد قدم‌هایی که معمولاً برمی‌داشتند و زمانی که معمولاً در حالت نشسته بودند.

میانگین زمان بی تحرکی 10.6 ساعت در روز بود، بنابراین افرادی که بیشتر از این زمان بی‌ترجک بودند در رتبه بالاتر بی‌تحرکی در نظر گرفته شدند، در حالی که آنهایی که ساعات کمتری تحرک نداشتند، در دسته کم خطرتر در نظر گرفته شدند.

این تیم دریافت که بین 9000 تا 10000 گام روزانه برای مقابله با سبک زندگی بسیار کم تحرک بهینه است و خطر ابتلا به بیماری قلبی عروفی یا CVD را تا 21 درصد و خطر مرگ و میر را تا 39 درصد کاهش می دهد.

همچنبن محققان دریافتند که 50 درصد از فوایدسلامتی با حدود 4000 تا 4500 قدمزنی در روز به دست می‌آید.

در کل احمدی و همکارانش نتیجه می‌گیرند: «هر مقدار قدم‌زنی روزانه بالاتر از 2200 قدم در روز با مرگ و میر کمتر و خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی کمتر، در کم‌ ‌‌تحرک‌ها همراه بود».

این تحقیق در مجله British Journal of Sports Medicine منتشر شده.

مقالات مرتبط
- Advertisment -
Google search engine

محبوبترین مطالب

روش پخت نیمروی اسپانیایی

درمان اورژانسی دندان درد بدون عصب کشی

کمبود چه ویتامینی باعث پیسی می‌شود؟

نظرات جدید